Later méér pensioen

U heeft een eigen bedrijf. U zorgt dus ook voor uw eigen pensioen. Als DGA mag u op uw balans elk jaar een bedrag reserveren voor uw pensioen. En dit bedrag kunt u op de DGA pensioenrekening storten. De kosten zijn zéér laag. En u houdt alle vrijheid.

De DGA pensioenrekening: hoe werkt het?

 • U overlegt met uw adviseur hoeveel geld u wilt reserveren voor uw pensioen
 • U opent, gewoon online, een DGA pensioenrekening
 • U stort geld: éénmalig, of vaker. Geen verplichtingen. U mag ook niets storten
 • Uw geld wordt belegd in beleggingsfondsen (indexfondsen)
 • U kunt altijd vrij over het geld beschikken
 • Als u met pensioen gaat, keert uw onderneming u pensioen uit
DGA

Wacht niet te lang…

Pensioen? Daar begin ik op mijn 45ste wel aan.
Als u de luxe heeft: begin eerder. HiernaastHieronder ziet u waarom. U bouwt véél meer pensioen op als u wat eerder begint. Dat komt door het rendement-op-rendement effect. Wacht dus niet te lang. Beter nog: met het opbouwen van uw aanvullend pensioen.

Verwacht bruto inkomen per jaar

Start op
25 jaar
Start op
35 jaar
Start op
45 jaar
Start op
55 jaar

De kleine lettertjes: Inleg € 500 per maand, pensioendatum 65 jaar, uitkering van 20 jaar op basis van de actuele rentetarieven van bankspaaruitkeringen, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, na aftrek van alle kosten, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Deze berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Let op de kosten…

Een procentje kosten minder, is dat nou zo belangrijk?
Ja, dat is enorm belangrijk. Dat ziet u hiernaasthieronder. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

AFM

Financiële bijsluiter

Voor dit product is per fonds een Financiële bijsluiter opgesteld en kunt u de essentiële beleggersinformatie nalezen. Daarnaast kunt u ook de productvoorwaarden en het prospectus nalezen. Deze informatie kunt u vinden in het documentencentrum.

Ga naar het documentencentrum

Zéér lage kosten

Is dat belangrijk? Ja, dat is enorm belangrijk. Dat ziet u hiernaasthieronder. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Lees meer over de kosten

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Géén verplichtingen

Wij houden niet van verplichtingen. Die leggen wij u dan ook niet op. U bent niet verplicht om geld te storten. U bepaalt zelf hoeveel u stort. En u kunt uw inleg maandelijks verhogen, verlagen of stopzetten. U zit ook niet vast aan een contract. Bent u niet tevreden? Dan boeken wij uw geld kosteloos, dus zonder verkoop- of administratiekosten, over naar een andere aanbieder. En u betaalt géén rekeningkosten. Staat er niets op uw rekening? Dan betaalt u ook geen kosten.

 • Géén verplichting om geld te storten
 • Géén contract
 • Géén geld op de rekening?
  Geen kosten!

Gemakkelijk wijzigingen doorgeven

Via de Klantenservice of online kunt u onbeperkt allerlei wijzigingen doorgeven. Zo kunt u altijd uw automatische incasso aanpassen. U kunt, kosteloos, switchen tussen de beleggingsfondsen. U zit niet vast aan uw gekozen pensioendatum. Deze kunt u maandelijks aanpassen. En ten slotte kunt u natuurlijk ook uw persoonlijke gegevens wijzigen.

 • Uw maandelijkse inleg aanpassen of stopzetten
 • Kosteloos switchen tussen beleggingsfondsen
 • Uw verwachte pensioendatum aanpassen
 • Uw persoonlijke gegevens wijzigen

 

Online inzicht

Online uw geld in de gaten houden

Hoe staat uw geld ervoor? Dat kunt u online allemaal volgen.

 • Wat is de huidige waarde?
 • Hoeveel geld heeft u naar verwachting op uw pensioendatum?
 • Hoeveel heeft u al gestort? En wat is het rendement?
 • Hoe hebben de fondsen gepresteerd?
 • En hoeveel bedragen de kosten dit jaar?
Uw geld staat veilig

Uw geld staat veilig

Wij gaan niet failliet. Dat weten we zeker. Maar mooie woorden bieden geen bescherming. Daarom worden uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf ondergebracht. Dit bewaarbedrijf is juridisch afgescheiden van Brand New Day. Stel dat wij toch ooit failliet gaan – morgen of over 30 jaar – dan valt dit bewaarbedrijf buiten de boedel. U krijgt dan gewoon al uw geld terug. En kunt dan bij een andere aanbieder doorgaan met het opbouwen van pensioen.

Een on-Nederlandse service

Wij zijn méér dan alleen maar erg goedkoop. We willen u ook een topservice bieden. Ouderwets rennen voor de klant, alsof ons leven er vanaf hangt. Dat vinden we normaal. Als u ons belt, krijgt u meteen een medewerker aan de lijn. Bart of Heleen. En geen bandje met irritant keuzesysteem. Als u ons mailt, krijgt u binnen 1 dag antwoord. Maar als het kan binnen 1 uur. En heeft u een klacht? Dan lossen we dat ook binnen 1 dag op. Calvinistisch in onze kosten, Bourgondisch in onze service. Onze strategie in een notendop.

Onnederlandse service

Indexbeleggen

Om uw geld te laten groeien, kunt u uit verschillende indexfondsen kiezen. Indexbeleggen is niet alleen goedkoop, maar ook zeer effectief. Want zo’n 80% van de huisfondsen van uw bank of verzekeraar behaalt over een lange periode een (flink) lager rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Dat komt vooral door de hoge (verborgen) kosten. Die fondsen zijn dus goed voor de bank, maar níet voor u. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen.

 

Indexbeleggen

Niet goed? Kosteloos weer vertrekken

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u het allerbeste bieden. Bent u toch niet tevreden? Dan boeken wij, met het schaamrood op onze kaken, uw geld over naar een andere aanbieder. Kosteloos, zonder verkoop- of administratiekosten.

Vertrekken

Al uw geld terug bij overlijden

Het geld op uw rekening is van u. Dus als u – onverhoopt – overlijdt, krijgen uw nabestaanden al het geld dat op uw rekening staat. Gewoon 100%. Van verkoop- of administratiekosten is ook dan geen sprake.

Wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid?

Het saldo op uw Pensioenrekening is boetevrij op te nemen als u onverhoopt langdurig arbeidsongeschikt raakt. Dat heeft de overheid in 2015 bepaald. Alle voorwaarden hiervoor kunt u nalezen bij de belastingdienst.

Vertrekken

Onze kosten: ongekend laag

Onze kosten zijn niet alleen enorm laag, maar passen ook op de helft van een bierviltje. De stortingskosten betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. En de beheerkosten betaalt u jaarlijks over het vermogen in het beleggingsfonds.

Meerdere fondsen

Bij het openen van uw DGA pensioenrekening belegt u standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds en het BND Wereld Indexfonds Hedged. Nadat u de rekening geopend hebt, kunt u kosteloos switchen naar verschillende andere fondsen. De beheerkosten hiervan verschillen per fonds.

De kosten

BND Euro Obligatie Indexfonds BND Wereld Indexfonds Hedged
Beheerkosten
(jaarlijks)
0,59% 0,59%
Stortingskosten
(éénmalig)
0,50% over elke geldstorting

Wat betaalt u per jaar?

Dat ziet u hiernaast. Dat ziet u hieronder. Dit zijn de kosten die u gemiddeld per jaar betaalt als u een x-aantal jaar de rekening aanhoudt. Hierin zijn alle stortings- én beheerkosten meegenomen. U ziet dat de beheerkosten veel zwaarder wegen dan de stortingskosten.

De gemiddelde kosten per jaar

Looptijd Gemiddelde kosten per jaar
5 jaar 0,78%
10 jaar 0,68%
15 jaar 0,65%
20 jaar 0,63%
25 jaar 0,62%
30 jaar 0,62%

De kleine lettertjes: Gemiddelde kosten bij een maandelijkse inleg, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd. Bij een éénmalige inleg zijn deze totale kosten nog lager.

Geen kosten ‘op de zijkant van het papier’

Een heleboel kosten die andere aanbieders in rekening brengen, kennen wij niet. Zo zijn er bij Brand New Day geen aan- en verkoopkosten als u switcht tussen de beleggingsfondsen. En ook geen bewaarloon, wat bij andere aanbieders vaak 0,24% per jaar is. Jaarlijkse rekeningkosten kennen wij niet. Als er geen geld op de rekening staat, betaalt u niets. En ook administratiekosten zijn ons vreemd: alle wijzigingen zijn gratis. U kunt dus kosteloos bijvoorbeeld inleg, pensioendatum of persoonlijke gegevens wijzigen. En tenslotte kennen wij ook geen ‘vertrekkosten’: als u weg wilt, boeken wij kosteloos het opgebouwde vermogen over naar een andere aanbieder.

 • Géén switchkosten
 • Géén bewaarloon
 • Géén jaarlijkse rekeningkosten
 • Géén administratiekosten
 • Géén vertrekkosten

Een paar voorbeelden

Hiernaast Hieronder ziet u voor een paar situaties wat u per jaar aan totale kosten betaalt.

Totale kosten per jaar

U stort
per jaar
Stortings-
kosten
Vermogen
op de rekening
Beheer-
kosten
Totale
kosten
€ 1.200 € 6 € 10.000 € 59 € 65
€ 3.000 € 15 € 3.000 € 17,70 € 32,70
€ 8.000 € 40 € 20.000 € 118 € 158

De kleine lettertjes: De totale kosten per jaar (50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd).

Boek uw huidige polis over

Heeft u een polis waarvan de inleg belegd wordt? Bijvoorbeeld voor de studie van uw kind of gewoon, om later wat meer geld te hebben? Dan kunt u deze polis laten overboeken naar Brand New Day. Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten waarschijnlijk veel lager zijn.

Hoe werkt het?

U kunt uw polis zelf helemaal online overboeken. U vult de benodigde gegevens in en opent een rekening. Wij zeggen uw huidige polis op en boeken deze over.

Direct online uw polis overboeken
 • U vult de gegevens van uw polis in
 • U opent online een rekening
 • Wij zeggen uw huidige polis op
 • Wij boeken uw polis over

Gaat u overboeken? Houd dan rekening met de € 199 overboekkosten.

Direct overboeken

Hoe groeit uw geld?

Door te beleggen. U kunt kiezen uit verschillende obligatie- en aandelenfondsen. Allemaal indexfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. En u zit nergens aan vast: u kunt altijd switchen tussen alle fondsen. Gratis, dus zonder aan- en verkoopkosten.

 • Indexbeleggen
 • Keuze uit diverse obligatie- en aandelenfondsen
 • Gratis switchen zonder aan- of verkoopkosten

Sparen of beleggen?

Of sparen of beleggen het verstandigst is, verschilt van persoon tot persoon. Vooropgesteld: als je geen enkel risico kan of wilt lopen en met 100% zekerheid een bepaald bedrag wilt hebben, is sparen de beste optie. Dan is beleggen en onze DGA pensioenrekening niet geschikt. Want u weet: als je belegt, is het rendement en dus het eindkapitaal van te voren onzeker. En die rendementen uit het verleden zeggen niks over de toekomst. Beleggen is risicovoller. Het kan (fors) meer, maar ook minder opleveren dan sparen. Maar hoe groot is het risico? En hoe kun je dat risico verminderen?


Sparen versus beleggen

De rendementen

Hoe was het rendement? Dat ziet u hiernaasthieronder per standaardprofiel: het rendement vanaf 2012 tot en met het derde kwartaal van 2016. En in de onderste rij ziet u het gemiddelde rendement per jaar over die hele periode. U bepaalt zelf welk percentage in aandelen en obligaties wordt belegd en kunt dus afwijken van deze profielen.

 

De netto rendementen per profiel

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst. .

Extra rendement in BND Wereld Indexfonds

De bedrijven waar het BND Wereld Indexfonds in belegt keren bijna allemaal dividend uit. Hierop wordt dividendbelasting ingehouden. De fiscale structuur van het BND Wereld Indexfonds Hedged en van het BND Wereld Indexfonds Unhedged maakt het mogelijk dat bijna het volledige uitgekeerde dividend aan u ten goede komt. Naar verwachting levert dit jaarlijks een extra rendement van 0,40% op in vergelijking met beleggingsfondsen van veel andere aanbieders die ook in die bedrijven beleggen.

Lifecyclebeleggen: wij beleggen voor u

Het zou zuur zijn als vlak voor uw pensioendatum de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Weg geld. Dat risico is te groot. Daarom kunt u bij het openen van een rekening kiezen voor ‘lifecyclebeleggen’. Lifecyclebeleggen houdt in dat als u dichter bij uw pensioendatum komt, u steeds veiliger gaat beleggen (lees: meer obligaties, minder aandelen). Dit voeren wij dan voor u uit. Kosteloos. U heeft er geen omkijken naar. Wilt u het niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen gewoon uitzetten.

Hoe werkt het?

U kiest zelf welk deel van uw geld wordt belegd in obligaties en aandelen. Tot 10 jaar voor uw pensioendatum doen wij niets. Vanaf dat moment zorgen wij dat u voor minimaal 55% in obligaties belegt (als u al 55% of meer in obligaties belegt, gebeurt er niets). En elk jaar daarop stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt u 1 jaar voor uw pensioendatum voor 100% in obligaties. U betaalt hier géén transactie- of andere kosten voor.

 

Indexbeleggen

Indexbeleggen: dikke kans op méér rendement

Banken en verzekeraars adviseren u bijna altijd hun eigen huisfondsen. Dat is best gek. Want op termijn behaalt ruim 80% van die huisfondsen een (heel erg) fors lager rendement dan de index die ze volgen. Dat weten die banken en verzekeraars ook wel. Want dat weet iedereen. Alleen adviseren zij u die fondsen toch. Want door de hoge (verborgen) kosten verdienen ze er lekker veel aan. Maar voor uw vermogen zijn die fondsen niet goed. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen aan.

Rekening houden met risico’s

Uw DGA pensioenrekening is meer dan een simpele beleggingsrekening met wat fondsen. Want standaard wordt het valutarisico afgedekt en wordt aan lifecyclebeleggen gedaan. En als u een verwachte pensioendatum invult, kunt u er optioneel voor kiezen om met inflatie geïndexeerde obligaties rekening te houden met het risico van onverwacht stijgende inflatie. Ook kunt u met langlopende obligaties rekening houden met het renterisico op uw pensioendatum.

Naam Bescherming Standaard Kosten
Tegen schommelingen in valutakoersen Ja Kosteloos
Tegen een beurscrash vlak voor uw pensioen Ja Kosteloos
Tegen een stijgende inflatie Nee, optioneel Kosteloos
Tegen een lagere rente op uw pensioendatum Nee, optioneel Kosteloos

Bescherming aanpassen

Wij vinden het voor uw pensioen verstandig om het valutarisico af te dekken en aan lifecyclebeleggen te doen. Wilt u dit niet? Als u de rekening geopend hebt, kunt u zelf kiezen met welk van de 4 risico’s u rekening wilt houden. U kunt kosteloos uw eigen keuzes maken.

Via uw bedrijf pensioen opbouwen

Bezit u meer dan 10% van de aandelen van de onderneming waar u in dienst bent? Dan kunt u als DGA pensioen opbouwen door jaarlijks een bedrag voor uw pensioen te reserveren op de balans van uw bedrijf. Het geld dat u reserveert kunt u op de DGA pensioenrekening storten. Daar zitten enkele voor- en nadelen aan.

 

  • Het is fiscaal aantrekkelijk omdat de reservering van de winst mag worden afgetrokken. Uw onderneming betaalt dus minder belasting
  • U kunt altijd over het geld beschikken. Bijvoorbeeld om weer in uw bedrijf te investeren
  • Wilt u jaarlijks een bedrag reserveren voor uw pensioen? Dan kunt u dit op dezelfde rekening storten. Zo houdt u het overzicht over uw pensioen
  • U creëert een apart ‘pensioenpotje’. U kunt er wel nog over beschikken, maar het staat apart op een specifieke pensioenrekening
  • Als u weet wanneer u met pensioen wilt, kunt u optioneel rekening laten houden met een onverwacht hogere inflatie en de stand van de rente op uw pensioendatum
  • Als u met pensioen gaat, moet de onderneming verplicht uw pensioen uitkeren
  • Het rendement dat u behaalt op uw DGA pensioenrekening wordt opgeteld bij uw winst. U betaalt er dus belasting over.
  • Als uw onderneming failliet gaat, bent u uw pensioen kwijt