Brand New Day

online pensioenbank

Brand New Day is sinds kort een bank. Betalen en kredieten laten we aan ons voorbij gaan… daar zijn andere banken goed in. Als jongste Nederlandse bank richten wij ons volledig op pensioen.

Pensioenbank? Lekker saai!

Nee, pensioen is niet disco nee. En ‘pensioenbank’ is lekker duidelijk, dan weet u waarvoor u bij ons moet zijn en waarvoor niet. Betalen, kredieten en hypotheken gaan wij dus niet aanbieden. Wij geloven in focus, want alleen dan kun je excelleren. En wij focussen ons op pensioen.

Waarom wil Brand New Day ook een bank worden?

Omdat alleen banken spaarproducten mogen aanbieden. En als je alles op het gebied van pensioen wilt aanbieden, hoort sparen daar - naast beleggen - gewoon bij. Denk hierbij niet allereerst aan de opbouwfase, maar aan de uitkerende fase. Die is vrijwel altijd op basis van sparen. Maar sparen tijdens de opbouwfase kan natuurlijk ook. Veel klanten die vlak voor hun pensioen zitten, willen switchen naar zo’n spaarvariant. Als bank kunnen wij dit aanbieden!Welke producten en diensten komen erbij nu jullie bank zijn?

De komende tijd gaan we heel wat nieuwe producten en productverbeteringen live zetten. Onderstaande punten zijn er dus nog niet, maar worden in de loop van dit en volgend jaar wel opgeleverd. Uiteraard houden wij u als klant hiervan op de hoogte.

 • Een vernieuwd MijnBND
 • Dagelijks actuele koersen van de fondsen in MijnBND
 • Dagelijks gratis switchen tussen alle fondsen
 • Een aantal nieuwe obligatie- en aandelenfondsen
 • Even ‘cash gaan’op uw rekening als u even niet wilt beleggen
 • Direct geld overboeken (een IBAN voor de nieuwe Brand New Day rekeningen)
 • Een aantal nieuwe producten, waaronder
  • Spaarrekening
  • Direct ingaande lijfrente (uitkering)


Bankieren is duur. Gaan mijn kosten omhoog?

Nee, natuurlijk niet! Eerder omlaag… Wij blijven gewoon Brand New Day zoals u ons kent. Onze filosofie verandert niet. We gaan nu niet ineens bonussen uitkeren of zo. Een aantal klanten vroegen hier de afgelopen dagen naar. Die vraag verbaasde ons. Brand New Day’ers werken hier omdat ze passie hebben voor wat ze doen en het leuk hebben. Niet omdat ze een bonus krijgen.Kan ik al een spaarrekening openen?

Ja, dat is vanaf nu mogelijk. Op onze website kunt u gemakkelijk een spaarrekening openen. Maar u kunt natuurlijk ook even bellen met onze Informatieservice op 020 75 85 300.

Wat wordt de rente op de spaarrekening?

Op dit moment is de spaarrente 0,25% per jaar, vrij opneembaar. Uiteraard is deze rente afhankelijk van de kapitaalmarkt en kan deze dus veranderen. Zodra u de rekening kunt openen, informeren wij u over de actuele rente van dat moment.Jullie hebben een overname gedaan?

Ja, Brand New Day heeft Allianz Nederland Asset Management (ANAM) overgenomen. Dat zijn de bancaire activiteiten van Allianz in Nederland. De Nederlandsche Bank heeft Brand New Day een Verklaring van geen bezwaar (Vvgb) gegeven voor de overname van ANAM. ANAM is nu Brand New Day Bank geworden, dus door de overname zijn wij bank geworden. ANAM heeft zo’n 40.000 klanten, Brand New Day 160.000. In totaal zijn wij nu dus 200.000 klanten van dienst.Het persbericht

In het persbericht kunt u meer nalezen over de overname van ANAM en Brand New Day Bank.

Houd mij op de hoogte!