Uw gouden handdruk overboeken

Wilt u een polis (of rekening) met uw gouden handdruk (ontslagvergoeding) overboeken naar Brand New Day? Dan openen wij een gouden handdrukrekening voor u. Op deze website leest u alles over deze rekening.

Ja, ik wil mijn gouden handdruk overboeken

De gouden handdrukrekening overboeken

Wilt u een polis (of een rekening) met uw gouden handdruk (ontslagvergoeding) overboeken naar Brand New Day? Dan openen wij een gouden handdrukrekening voor u. Op deze website leest u alles over deze rekening.

Hoe werkt het?

 • Overboeken? Neem contact op met ons via 020 - 75 85 310
 • Samen met onze medewerker opent u online een rekening)
 • Wij sturen u een overstapbrief die u ondertekend terug stuurt
 • Wij regelen dat uw oude polis wordt opgezegd
 • Wij regelen dat het geld wordt overgeboekt naar uw nieuwe rekening
Gouden handdruk

Essentiële informatie

Voor dit product kunt u in het documentencentrum het essentiële informatiedocument, de essentiële beleggersinformatie, de productvoorwaarden en het prospectus nalezen.


Ga naar het documentencentrum

Let op de kosten…

Een procentje kosten minder, is dat nou zo belangrijk?
Ja, dat is enorm belangrijk. Dat ziet u hiernaasthieronder. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Lees meer over de kosten

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, exclusief afsluitkosten, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

 

Online inzicht

Online uw geld in de gaten houden

Hoe staat uw geld ervoor? Dat kunt u online allemaal volgen.

 • Wat is de huidige waarde?
 • Hoeveel geld heeft u naar verwachting op de einddatum?
 • Hoeveel heeft u al gestort? En wat is het rendement?
 • Hoe hebben de fondsen gepresteerd?
 • En hoeveel bedragen de kosten dit jaar?
Uw geld staat veilig

Uw geld staat veilig

Wij gaan niet failliet. Dat weten we zeker. Maar mooie woorden bieden geen bescherming. Daarom worden uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf ondergebracht. Dit bewaarbedrijf is juridisch afgescheiden van Brand New Day. Stel dat wij toch ooit failliet gaan – morgen of over 30 jaar – dan valt dit bewaarbedrijf buiten de boedel. U krijgt dan gewoon al uw geld terug. En kunt dan bij een andere aanbieder doorgaan met het opbouwen van uw vermogen.

Géén verplichtingen

Wij houden niet van verplichtingen. Die leggen wij u dan ook niet op. U bepaalt zelf hoeveel u stort. U mag altijd meer storten. Of minder. Of niets meer. U zit ook niet vast aan een contract. Bent u niet tevreden? Dan boeken wij uw geld kosteloos, dus zonder verkoop- of administratiekosten, over naar een andere aanbieder. En u betaalt géén rekeningkosten. De enige verplichtingen zijn de spelregels van de Belastingdienst.

 • U bepaalt zelf hoeveel u stort
 • Géén contract
 • Niet tevreden? Geen vertrekkosten!

Een on-Nederlandse service

Wij zijn méér dan alleen maar erg goedkoop. We willen u ook een topservice bieden. Ouderwets rennen voor de klant, alsof ons leven er vanaf hangt. Dat vinden we normaal. Als u ons belt, krijgt u meteen een medewerker aan de lijn. Bart of Heleen. En geen bandje met irritant keuzesysteem. Als u ons mailt, krijgt u binnen 1 dag antwoord. Maar als het kan binnen 1 uur. En heeft u een klacht? Dan lossen we dat ook binnen 1 dag op. Calvinistisch in onze kosten, Bourgondisch in onze service. Onze strategie in een notendop.

Onnederlandse service

Gemakkelijk wijzigingen doorgeven

Via de Klantenservice of online kunt u onbeperkt allerlei wijzigingen doorgeven. U kunt, kosteloos, switchen tussen de beleggingsfondsen. En ten slotte kunt u natuurlijk ook uw persoonlijke gegevens wijzigen.

 • Kosteloos switchen tussen beleggingsfondsen
 • Uw persoonlijke gegevens wijzigen

Indexbeleggen

Om uw geld te laten groeien, kunt u uit verschillende indexfondsen kiezen. Indexbeleggen is niet alleen goedkoop, maar ook zeer effectief. Want zo’n 80% van de huisfondsen van uw bank of verzekeraar behaalt over een lange periode een (flink) lager rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Dat komt vooral door de hoge (verborgen) kosten. Die fondsen zijn dus goed voor de bank, maar níet voor u. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen.

 

Indexbeleggen

Niet goed? Kosteloos weer vertrekken

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u het allerbeste bieden. Bent u toch niet tevreden? Dan boeken wij, met het schaamrood op onze kaken, uw geld over naar een andere aanbieder. Kosteloos, zonder verkoop- of administratiekosten.

Vertrekken

Al uw geld terug bij overlijden

Het geld op uw rekening is van u. Dus als u – onverhoopt – overlijdt, krijgen uw nabestaanden al het geld dat op uw rekening staat. Gewoon 100%. Van verkoop- of administratiekosten is ook dan geen sprake.

Onze kosten: ongekend laag

Onze kosten zijn niet alleen enorm laag, maar passen ook op de helft van een bierviltje. De stortingskosten betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. En de beheerkosten betaalt u jaarlijks over het vermogen in het beleggingsfonds.

Afsluitkosten

Bij het openen van de rekening betaalt u éénmalig € 45 afsluitkosten. Elke aanbieder, en dus ook wij, is wettelijk verplicht om u deze ‘klantkosten’ apart in rekening te brengen. Opent u meerdere gouden handdrukrekeningen? Dan betaalt u maar 1x de afsluitkosten.

Meerdere fondsen

Bij het openen van uw gouden handdrukrekening belegt u standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds en het BND Wereld Indexfonds Hedged. Nadat u de rekening geopend hebt, kunt u kosteloos switchen naar verschillende andere fondsen. De beheerkosten hiervan verschillen per fonds.

De kosten

BND Euro Obligatie Indexfonds BND Wereld Indexfonds Hedged
Beheerkosten
(jaarlijks)
0,59% 0,59%
Stortingskosten
(éénmalig)
0,50% over elke geldstorting
Afsluitkosten
(éénmalig)
€ 45 bij openen rekening
Euro

Kosten overboeken polis

Wilt u uw polis overboeken? Dat regelen wij graag voor u. Wij zorgen dan dat uw huidige polis wordt opgezegd en het geld wordt overgeboekt naar uw nieuwe rekening bij Brand New Day, mét behoud van alle fiscale voorwaarden. Dit opzeggen en overboeken kost éénmalig tot maximaal € 199 per polis. Loopt de polis (bijna) af? Of heeft u uw oude woekerpolis al omgezet naar een bankspaarproduct? Dan zijn de overboekkosten een stuk lager: € 49,- per polis. Bel ons direct voor een voorstel op maat. U hoeft de overboekkosten niet direct te betalen. Ahet geld van uw overgeboekte polis op uw rekening bij Brand New Day wordt bijgeschreven, wordt hier éénmalig de overboekkosten vanaf gehaald.

Wat betaalt u per jaar?

Dat ziet u hiernaast. Dat ziet u hieronder. Dit zijn de kosten die u gemiddeld per jaar betaalt als u een x-aantal jaar de rekening aanhoudt. Hierin zijn alle stortings- én beheerkosten meegenomen. U ziet dat de beheerkosten veel zwaarder wegen dan de stortingskosten.

De gemiddelde kosten per jaar

Looptijd Gemiddelde kosten per jaar
5 jaar 0,78%
10 jaar 0,68%
15 jaar 0,65%
20 jaar 0,63%
25 jaar 0,62%
30 jaar 0,62%

De kleine lettertjes: Gemiddelde kosten bij een maandelijkse inleg, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd , exclusief afsluitkosten. Bij een éénmalige inleg zijn deze totale kosten nog lager.

Geen kosten ‘op de zijkant van het papier’

Een heleboel kosten die andere aanbieders in rekening brengen, kennen wij niet. Zo zijn er bij Brand New Day geen aan- en verkoopkosten als u switcht tussen de beleggingsfondsen. En ook geen bewaarloon, wat bij andere aanbieders vaak 0,24% per jaar is. Jaarlijkse rekeningkosten kennen wij niet. Als er geen geld op de rekening staat, betaalt u niets. En ook administratiekosten zijn ons vreemd: alle wijzigingen zijn gratis. U kunt dus kosteloos bijvoorbeeld inleg, pensioendatum of persoonlijke gegevens wijzigen. En tenslotte kennen wij ook geen ‘vertrekkosten’: als u weg wilt, boeken wij kosteloos het opgebouwde vermogen over naar een andere aanbieder.

 • Géén switchkosten
 • Géén bewaarloon
 • Géén jaarlijkse rekeningkosten
 • Géén administratiekosten
 • Géén vertrekkosten

Een paar voorbeelden

Hiernaast Hieronder ziet u voor een paar situaties wat u per jaar aan totale kosten betaalt.

Totale kosten per jaar

U stort
per jaar
Stortings-
kosten
Vermogen
op de rekening
Beheer-
kosten
Totale
kosten
€ 1.200 € 6 € 10.000 € 59 € 65
€ 3.000 € 15 € 3.000 € 17,70 € 32,70
€ 8.000 € 40 € 20.000 € 118 € 158

De kleine lettertjes: De totale kosten per jaar (50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd), exclusief afsluitkosten.

Hoe groeit uw geld?

Door te beleggen. U kunt kiezen uit verschillende obligatie- en aandelenfondsen. Allemaal indexfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. En u zit nergens aan vast: u kunt altijd switchen tussen alle fondsen. Gratis, dus zonder aan- en verkoopkosten.

 • Indexbeleggen
 • Keuze uit diverse obligatie- en aandelenfondsen
 • Gratis switchen zonder aan- of verkoopkosten

De beleggingsfondsen

Als u de rekening opent, belegt u standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen). Wilt u liever een ander fonds? Geen probleem. Zodra de rekening geopend is, kunt u onbeperkt en kosteloos (dus zonder transactiekosten) switchen tussen alle fondsen.

Het BND Euro Obligatie Indexfonds

Dit fonds belegt in 2 indexfondsen van Vanguard: 50% in het Vanguard Euro Government Bond Index Fund (ongeveer 700 staatsobligaties van diverse Eurolanden) en 50% in het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund (ongeveer 2.200 wereldwijd gespreide maar in euro genoteerde bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties). U betaalt uiteraard géén dubbele beheerkosten.

Het BND Wereld Indexfonds Hedged

Dit fonds belegt 100% in het Vanguard FTSE Developed World II CCF (euro hedged). Hiermee belegt u in de ongeveer 2.100 grootste beursgenoteerde bedrijven. Deze aandelen zijn in 24 landen in Europa, Noord Amerika en Azië / Pacific genoteerd. Omdat niet alle aandelen in euro’s zijn genoteerd, wordt het valutarisico afgedekt. U betaalt uiteraard géén dubbele beheerkosten. Door de fiscale structuur van het fonds kunt u ál het ontvangen dividend herbeleggen. Dit levert u in vergelijking met de meeste fondsen zo’n 0.4% extra rendement op.

De beleggingsfondsen

Standaard
bij openen rekening
Beheerkosten (TER)
Obligatie­fonds  BND Euro Obligatie Indexfonds 0,59%
Aandelen­fonds  BND Wereld Indexfonds Hedged 0,59%
Optioneel
als u klant bent
Beheerkosten (TER)
Obligatie­fondsen  BND Euro Obligatie Indexfonds 0,59%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Kort 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Lang 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Lang Inflatie 0,50%
Aandelen­fondsen  BND Wereld Indexfonds Hedged 0,59%
  BND Wereld Indexfonds Unhedged 0,59%
  BND Duurzaam Wereld Indexfonds 0,63%
  BND Small Cap Wereld Indexfonds 0,68%
  BND Emerging Markets Indexfonds 0,70%

De rendementen

Hoe was het rendement? Dat ziet u hiernaasthieronder per standaardprofiel: het rendement vanaf onze start in 2010 tot en met het derde kwartaal van 2016. En in de onderste rij ziet u het gemiddelde rendement per jaar over die hele periode. U bepaalt zelf welk percentage in aandelen en obligaties wordt belegd en kunt dus afwijken van deze profielen. En natuurlijk kunt u ook voor andere beleggingsfondsen kiezen dan de standaardfondsen (gratis, zonder transactiekosten).

 

De netto rendementen per profiel

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst. .

Lifecyclebeleggen: wij beleggen voor u

Het zou zuur zijn als vlak voor de einddatum de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Weg geld. Dat risico is te groot. Daarom kunt u bij het openen van een rekening kiezen voor ‘lifecyclebeleggen’. Lifecyclebeleggen houdt in dat als u dichter bij de einddatum komt, u steeds veiliger gaat beleggen (lees: meer obligaties, minder aandelen). Dit voeren wij dan voor u uit. Kosteloos. U heeft er geen omkijken naar. Wilt u het niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen gewoon uitzetten. Dit lifecyclebeleggen werkt trouwens alleen als u een verwachte einddatum invult. Vult u geen einddatum in? Dan is lifecyclebeleggen niet mogelijk.

Hoe werkt het?

U kiest zelf welk deel van uw geld wordt belegd in obligaties en aandelen. Tot 10 jaar voor de einddatum doen wij niets. Vanaf dat moment zorgen wij dat u voor minimaal 55% in obligaties belegt (als u al 55% of meer in obligaties belegt, gebeurt er niets). En elk jaar daarop stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt u 1 jaar voor de einddatum voor 100% in obligaties. U betaalt hier géén transactie- of andere kosten voor.

 

Indexbeleggen

Indexbeleggen: dikke kans op méér rendement

Banken en verzekeraars adviseren u bijna altijd hun eigen huisfondsen. Dat is best gek. Want op termijn behaalt ruim 80% van die huisfondsen een (heel erg) fors lager rendement dan de index die ze volgen. Dat weten die banken en verzekeraars ook wel. Want dat weet iedereen. Alleen adviseren zij u die fondsen toch. Want door de hoge (verborgen) kosten verdienen ze er lekker veel aan. Maar voor uw vermogen zijn die fondsen niet goed. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen aan.

Rekening houden met risico’s

Uw gouden handdrukrekening is meer dan een simpele beleggingsrekening met wat fondsen. Want standaard wordt het valutarisico afgedekt en wordt aan lifecyclebeleggen gedaan. En optioneel kunt u ervoor kiezen om met inflatie geïndexeerde obligaties rekening te houden met het risico van onverwacht stijgende inflatie.

Naam Bescherming Standaard Kosten
Tegen schommelingen in valutakoersen Ja Kosteloos
Tegen een beurscrash vlak voor uw pensioen Ja Kosteloos
Tegen een stijgende inflatie Nee, optioneel Kosteloos

Bescherming aanpassen

Wij vinden het verstandig om het valutarisico af te dekken en aan lifecyclebeleggen te doen. Wilt u dit niet? Als u de rekening geopend hebt, kunt u zelf kiezen met welk van de 3 risico’s u rekening wilt houden. U kunt kosteloos uw eigen keuzes maken.

De Belastingdienst helpt u een handje

En dat is een groot voordeel. Want als u meer dan € 25.000 (2017) aan vrij vermogen hebt (of samen met uw partner € 50.000 (2017)), hoeft u niet elk jaar tussen 0,86% en 1,62% vermogensrendementsheffing over het geld op uw gouden handdrukrekening te betalen. In ruil voor dat voordeel gelden wel bepaalde spelregels.

Spelregels

De spelregels

In ruil voor het belastingvoordeel, stelt de Belastingdienst een paar voorwaarden. Deze gelden bij alle aanbieders. Heeft u hierover een vraag?

Bel ons gerust op 020 - 75 85 300.

  Om te voorkomen dat u direct inkomstenbelasting over uw gouden handdruk moet betalen, dient uw (ex)werkgever het bedrag direct over te maken naar uw gouden handdrukrekening bij Brand New Day. U mag van de belastingdienst ook nooit zelf geld bijstorten op uw gouden handdrukrekening: alleen gouden handdrukken mogen op de rekening worden gestort. U mag wel een gouden handdruk die bij een andere aanbieder is ondergebracht laten overboeken naar uw rekening bij Brand New Day.

  Met het geld op uw gouden handdrukrekening moet u, als u het wilt gebruiken, een uitkering aankopen. U mag het niet zomaar in één keer opnemen van uw rekening. De uitkering mag u aankopen wanneer u wilt. Direct, of later, bijvoorbeeld als prepensioen.

  De uitkering moet, afhankelijk van uw leeftijd op het moment dat de uitkering start, minimaal een aantal jaren lopen. Hoe jonger u bent, hoe langer de termijn waarover u het opgebouwde vermogen dient uit te smeren. Op uw 45e dient de uitkeringsduur bijvoorbeeld minimaal 4 jaar te zijn, op uw 60e minimaal 1 jaar.

  U mag de uitkering laten ingaan wanneer u wilt. De uiterste leeftijd waarop u van het geld een uitkering moet aankopen, is als u wettelijk recht op AOW krijgt. Over deze uitkering betaalt u inkomstenbelasting.

  En tenslotte mag u zelf bepalen bij welke bank of verzekeraar u straks de uitkering aankoopt. Op het moment dat u de uitkering wilt aankopen, gaat u shoppen welke aanbieder op dat moment de beste voorwaarden heeft.

Wilt u uw gouden handdruk overboeken?

Neem dan contact op met één van onze medewerkers via 020 - 75 85 300 of info@brandnewday.nl. Zij helpen u graag verder!

Overboeken? Neem contact op met ons via 020 - 75 85 300

 • Samen met onze medewerker opent u online een rekening
 • Wij sturen u een overstapbrief die u ondertekend terug stuurt
 • Wij regelen dat uw oude polis wordt opgezegd
 • Wij regelen dat het geld wordt overgeboekt naar uw nieuwe rekening