Zelf beleggen

Wilt u zelf beleggen, voor een willekeurig doel? Open dan een beleggingsrekening. U kunt kiezen uit allerlei indexfondsen. De kosten zijn zeer laag. Waarschijnlijk lager dan bij uw bank of broker. En dat is belangrijk, want daardoor heeft u later meer geld.

De beleggingsrekening: hoe werkt het?


 • U opent, , een beleggingsrekening.
 • U stort geld: éénmalig, of vaker. U mag ook niets storten.
 • Uw geld wordt belegd in beleggingsfondsen (indexfondsen).
 • De kosten die u betaalt, zijn zéér laag.
 • U kunt altijd gratis switchen tussen alle fondsen.
 • Online ziet u precies hoe het er met uw geld voorstaat.
 • Het geld op uw rekening kunt u elk handelsmoment gratis opnemen.
Beleggen

Let op de kosten…

Een procentje kosten minder, is dat nou zo belangrijk?
Ja, dat is enorm belangrijk. Dat ziet u hiernaasthieronder. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

De rendementen

Hoe was het rendement? Dat ziet u hiernaast per standaardprofiel: het rendement vanaf onze start in 2010 tot en met het vierde kwartaal van 2017. En in de onderste rij ziet u het gemiddelde rendement per jaar over die hele periode. U bepaalt zelf welk percentage in aandelen en obligaties wordt belegd en kunt dus afwijken van deze profielen. En natuurlijk kunt u ook voor andere beleggingsfondsen kiezen dan de standaardfondsen (gratis, zonder transactiekosten).

 

De netto rendementen per profiel

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst. .

Open nu direct een nieuwe rekening

met beleggen bij Brand New Day. Een rekening openen kost u niets. U kunt uw geld maandelijks opnemen.

gratis

Direct online uw rekening openen

 • U opent online een rekening
 • Uw geld wordt maandelijks belegd
 • Indexbeleggen tegen zeer lage kosten
 • En kunt u maandelijks opnemen
 • Lees meer over de voordelen

Boek uw huidige polis over

Heeft u een polis waarvan de inleg belegd wordt? Bijvoorbeeld voor de studie van uw kind of gewoon, om later wat meer geld te hebben? Dan kunt u deze polis laten overboeken naar Brand New Day. Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten waarschijnlijk veel lager zijn.

Hoe werkt het?

U kunt uw polis zelf helemaal online overboeken. U vult de benodigde gegevens in en opent een rekening. Wij zeggen uw huidige polis op en boeken deze over.

Direct online uw polis overboeken
 • U vult de gegevens van uw polis in
 • U opent online een rekening
 • Wij zeggen uw huidige polis op
 • Wij boeken uw polis over

Gaat u overboeken? Houd dan rekening met de € 199 overboekkosten.
Stap over in mei en betaal slechts € 49 overstapkosten.

Direct overboeken
AFM

Financiële bijsluiter

Voor dit product is per fonds een Financiële bijsluiter opgesteld en kunt u de essentiële beleggersinformatie nalezen. Daarnaast kunt u ook de productvoorwaarden en het prospectus nalezen. Deze informatie kunt u vinden in het documentencentrum.

Ga naar het documentencentrum

Zéér lage kosten

Is dat belangrijk? Ja, dat is enorm belangrijk. Dat ziet u hiernaasthieronder. Aan een procentje minder kosten houdt u al snel zo’n 30% méér eindkapitaal over. Onze kosten zijn ongekend laag. Dat is ons handelsmerk: we zijn een prijsvechter. Maar wel één met topdiensten.

Lees meer over de kosten

Het belang van lage kosten

Eindkapitaal bij verschillende kosten
Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Indexbeleggen

Om uw geld te laten groeien, kunt u uit verschillende indexfondsen kiezen. Indexbeleggen is niet alleen goedkoop, maar ook zeer effectief. Want zo’n 80% van de huisfondsen van uw bank of verzekeraar behaalt over een lange periode een (flink) lager rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Dat komt vooral door de hoge (verborgen) kosten. Die fondsen zijn dus goed voor de bank, maar níet voor u. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen.

 

Indexbeleggen

 

Online inzicht

Online uw geld in de gaten houden

Hoe staat uw geld ervoor? Dat kunt u online allemaal volgen.

 • Wat is de huidige waarde?
 • Hoeveel geld heeft u naar verwachting op de einddatum?
 • Hoeveel heeft u al gestort? En wat is het rendement?
 • Hoe hebben de fondsen gepresteerd?
 • En hoeveel bedragen de kosten dit jaar?
Uw geld staat veilig

Uw geld staat veilig

Wij gaan niet failliet. Dat weten we zeker. Maar mooie woorden bieden geen bescherming. Daarom worden uw beleggingen in een apart bewaarbedrijf ondergebracht. Dit bewaarbedrijf is juridisch afgescheiden van Brand New Day. Stel dat wij toch ooit failliet gaan – morgen of over 30 jaar – dan valt dit bewaarbedrijf buiten de boedel. U krijgt dan gewoon al uw geld terug. En kunt dan bij een andere aanbieder doorgaan met het opbouwen van uw vermogen.

Een on-Nederlandse service

Wij zijn méér dan alleen maar erg goedkoop. We willen u ook een topservice bieden. Ouderwets rennen voor de klant, alsof ons leven er vanaf hangt. Dat vinden we normaal. Als u ons belt, krijgt u meteen een medewerker aan de lijn. Bart of Heleen. En geen bandje met irritant keuzesysteem. Als u ons mailt, krijgt u binnen 1 dag antwoord. Maar als het kan binnen 1 uur. En heeft u een klacht? Dan lossen we dat ook binnen 1 dag op. Calvinistisch in onze kosten, Bourgondisch in onze service. Onze strategie in een notendop.

Onnederlandse service

Gemakkelijk wijzigingen doorgeven

Via de Klantenservice of online kunt u onbeperkt allerlei wijzigingen doorgeven. Zo kunt u altijd uw automatische incasso aanpassen. U kunt, kosteloos, switchen tussen de beleggingsfondsen. En ten slotte kunt u natuurlijk ook uw persoonlijke gegevens wijzigen.

 • Uw maandelijkse inleg aanpassen of stopzetten
 • Kosteloos switchen tussen beleggingsfondsen
 • Uw persoonlijke gegevens wijzigen

Géén verplichtingen

Wij houden niet van verplichtingen. Die leggen wij u dan ook niet op. U bepaalt zelf hoeveel u stort. U mag altijd meer storten. Of minder. Of niets meer. U zit ook niet vast aan een contract. Bent u niet tevreden? Dan boeken wij uw geld kosteloos, dus zonder verkoop- of administratiekosten, over naar een andere aanbieder. En u betaalt géén rekeningkosten. Staat er niets op uw rekening? Dan betaalt u ook geen kosten.

 • U bepaalt zelf hoeveel u stort
 • Géén contract
 • Niet tevreden? Geen vertrekkosten!
 • Géén geld op de rekening?
  Geen kosten!

Niet goed? Kosteloos weer vertrekken

Wij zijn ervan overtuigd dat wij u het allerbeste bieden. Bent u toch niet tevreden? Dan boeken wij, met het schaamrood op onze kaken, uw geld over naar een andere aanbieder. Kosteloos, zonder verkoop- of administratiekosten.

Vertrekken

Al uw geld terug bij overlijden

Het geld op uw rekening is van u. Dus als u – onverhoopt – overlijdt, krijgen uw nabestaanden al het geld dat op uw rekening staat. Gewoon 100%. Van verkoop- of administratiekosten is ook dan geen sprake.

Wilt u geld opzij zetten voor later? Wat is dan verstandiger? Sparen of beleggen? Lees er alles over.
Wilt u beleggen? bij Brand New Day.

Wat is verstandig?

Of sparen of beleggen het verstandigst is, verschilt van persoon tot persoon. Vooropgesteld: als je geen enkel risico kan of wilt lopen en met 100% zekerheid een bepaald bedrag wilt hebben, is sparen de beste optie. Dan is beleggen en onze beleggingsrekening niet geschikt. Want u weet: als je belegt, is het rendement en dus het eindkapitaal van te voren onzeker. En die rendementen uit het verleden zeggen niks over de toekomst. Beleggen is risicovoller. Het kan (fors) meer, maar ook minder opleveren dan sparen. Maar hoe groot is het risico? En hoe kun je dat risico verminderen?


Sparen versus beleggen

Sparen versus beleggen: de rendementen

Brand New Day is er voor als je geld opzij wilt zetten voor later. In de grafiek hiernaasthieronder hebben wij daarom het rendement van sparen en beleggen voor élke periode van 20 jaar vanaf 1928 tot en met 2016 vergeleken. In totaal dus voor 70 periodes van elk 20 jaar. In deze periodes is elke crisis en hausse op de beurzen verwerkt. En wat blijkt? In 1 van de 70 periodes leverde sparen een (klein) hoger rendement op. En in 69 van de 70 periodes leverde beleggen een (fors) hoger rendement op. Dus als je tijd hebt en wat risico kunt nemen, kan beleggen een verstandige keuze zijn.

De kleine lettertjes: Gemiddeld rendement per periode van 20 jaar vanaf 1928 tot en met 2016 voor een éénmalige inleg. Beleggen: Data S&P (vanaf 1928), MSCI World Index (vanaf 1969 in USD, vanaf 2004 eurohedged). Sparen: Data Amerikaanse 3-maands rente (vanaf 1928) en 3-maands cash Libor rente (vanaf 2004). En je weet: rendementen uit het verleden zijn leerzaam, maar bieden geen enkele garantie voor de toekomst. .

Spelregels om het risico van beleggen te verkleinen

Er zijn een paar spelregels die belangrijk zijn om het risico van beleggen te verkleinen. Het neemt het risico natuurlijk nooit weg. Als je belegt, neem je risico. Maar het helpt wel om het risico te verkleinen. Kortom: beleggen kan een goed alternatief zijn voor sparen. Zeker als je je aan bepaalde spelregels houdt!

  De koersen van aandelen (en mindere mate obligaties) kunnen flink stijgen en dalen. In heftige tijden soms met meerdere procenten per dag. Hoe korter de periode, hoe groter de kans is dat u net ‘geluk’ of ‘pech’ heeft. Maar hoe langer de periode is tot u het geld nodig hebt, hoe groter de kans is dat de gelukjes en het pech in evenwicht zijn en het rendement in de buurt van het historisch gemiddelde uitkomt. Heeft u het geld binnen 5 jaar nodig? Dan is de periode kort en is sparen waarschijnlijk verstandiger. Heeft u het geld pas over 10 of 20 of 30 jaar nodig? En kunt u wat risico lopen? Dan kan (deels) beleggen een verstandige keuze zijn. Dat blijkt ook uit de grafiek hierboven.

  Een goede verdeling tussen aandelen en obligaties is belangrijk. De koersen van aandelen en (kredietwaardige) obligaties bewegen in een crisis namelijk tegengesteld. Tijdens de kredietcrisis in 2008 gingen de koersen van aandelen fors onderuit, maar stegen de koersen van obligaties. De obligaties zijn dus een ‘kurk’ in de portefeuille. Wat is een goede verdeling? Dat is afhankelijk van uw eigen situatie en de beleggingshorizon. Vul in ieder geval bij het openen van de beleggingsrekening het risicoprofiel in… dan wordt een verdeling getoond die bij uw situatie past.

  Actieve beleggingsfondsen proberen ‘de markt’ (lees: een index, zoals de AEX, Dow Jones of MSCI) te verslaan. Het is ondertussen publiek geheim dat ze dit bijna nooit lukt. Over een periode van 10 tot 20 jaar lukt het 90% van de fondsen niet. Sommige fondsen dus wel, dat klopt. Alleen weet u nooit van te voren welke: de winnaars van vroeger zijn de verliezers van morgen. Kies dus voor de zekerheid van het rendement van een index. En niet voor 10% kans op een hoger, maar 90% kans op een lager rendement. Ofwel, kies voor indexfondsen.

  Elk procent kosten is een procent minder rendement. Een procent of een half procent lagere kosten per jaar lijkt weinig, maar over een lange periode bouwt u daardoor véél meer vermogen op. Onze site staat vol met voorbeelden daarvan.

  Uw risico wordt (fors) beperkt als u elke maand geld op de rekening stort in plaats van in één keer een groot bedrag. Dat komt omdat u dan over de tijd zowel ‘hoog’ als ‘laag’ koopt. U stapt dus zowel in goede als slechte beurstijden in en verkleint daarmee uw risico.

  Zorg dat u vanaf 10 jaar voor de einddatum steeds wat aandelen omruilt voor obligaties, zodat u vlak voordat u het geld nodig hebt, niet door één of andere kredietcrisis ineens een flink deel van uw geld in rook op ziet gaan. En dus geen tijd meer hebt om te wachten op herstel.

  Houd uw zenuwen in bedwang. Ga dus niet al uw aandelen verkopen als de beurskoersen ineens scherp gedaald zijn. Of bijkopen ‘als het al een tijdje lekker gaat’ en de koersen misschien wel ‘hoog’ zijn. Als u voor 18 jaar lang geld opzij zet, weet u één ding zeker: er komen zowel goede en slechte beurstijden. Raak dus niet in paniek of euforisch. Maar houd u aan uw plan. Onderzoeken wijzen uit dat het zéér moeilijk is om de markt te timen. Doe dat dus niet. Ook professionals weten niet wanneer koersen gaan stijgen en dalen.

Dikke disclaimer

Houd er rekening mee dat de rendementen uit het verleden, zoals hierboven getoond, geen enkele garantie of zekerheid bieden voor de toekomst. Beleggen brengt onzekerheid met zich mee. De waarde van uw belegging kan fluctueren. Het is van te voren onzeker wat het rendement en verwacht eindkapitaal zal zijn. Het kan meer, maar ook gewoon minder dan verwacht zijn. Besef dus dat u risico neemt. Als u dat niet wilt, is sparen een betere optie.

Onze kosten: ongekend laag

Onze kosten zijn niet alleen enorm laag, maar passen ook op de helft van een bierviltje. De stortingskosten betaalt u éénmalig over elke geldstorting op uw rekening. En de beheerkosten betaalt u jaarlijks over het vermogen in het beleggingsfonds.

Meerdere fondsen

Bij het openen van uw beleggingsrekening belegt u standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds en het BND Wereld Indexfonds Hedged. Nadat u de rekening geopend hebt, kunt u kosteloos switchen naar verschillende andere fondsen. De beheerkosten hiervan verschillen per fonds.

De kosten

BND Euro Obligatie Indexfonds BND Wereld Indexfonds Hedged
Beheerkosten
(jaarlijks)
0,59% 0,59%
Stortingskosten
(éénmalig)
0,50% over elke geldstorting

Geen kosten ‘op de zijkant van het papier’

Een heleboel kosten die andere aanbieders in rekening brengen, kennen wij niet. Zo zijn er bij Brand New Day geen aan- en verkoopkosten als u switcht tussen de beleggingsfondsen. En ook geen bewaarloon, wat bij andere aanbieders vaak 0,24% per jaar is. Jaarlijkse rekeningkosten kennen wij niet. Als er geen geld op de rekening staat, betaalt u niets. En ook administratiekosten zijn ons vreemd: alle wijzigingen zijn gratis. U kunt dus kosteloos bijvoorbeeld inleg, pensioendatum of persoonlijke gegevens wijzigen. En tenslotte kennen wij ook geen ‘vertrekkosten’: als u weg wilt, boeken wij kosteloos het opgebouwde vermogen over naar een andere aanbieder.

 • Géén switchkosten
 • Géén bewaarloon
 • Géén jaarlijkse rekeningkosten
 • Géén administratiekosten
 • Géén vertrekkosten

Wat betaalt u per jaar?

Dat ziet u hiernaast. Dat ziet u hieronder. Dit zijn de kosten die u gemiddeld per jaar betaalt als u een x-aantal jaar de rekening aanhoudt. Hierin zijn alle stortings- én beheerkosten meegenomen. U ziet dat de beheerkosten veel zwaarder wegen dan de stortingskosten.

De gemiddelde kosten per jaar

Looptijd Gemiddelde kosten per jaar
5 jaar 0,78%
10 jaar 0,68%
15 jaar 0,65%
20 jaar 0,63%
25 jaar 0,62%
30 jaar 0,62%

De kleine lettertjes: Gemiddelde kosten bij een maandelijkse inleg, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd. Bij een éénmalige inleg zijn deze totale kosten nog lager.

Een paar voorbeelden

Hiernaast Hieronder ziet u voor een paar situaties wat u per jaar aan totale kosten betaalt.

Totale kosten per jaar

U stort
per jaar
Stortings-
kosten
Vermogen
op de rekening
Beheer-
kosten
Totale
kosten
€ 1.200 € 6 € 10.000 € 59 € 65
€ 3.000 € 15 € 3.000 € 17,70 € 32,70
€ 8.000 € 40 € 20.000 € 118 € 158

De kleine lettertjes: De totale kosten per jaar (50% BND Euro Obligatie Indexfonds, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged over de hele looptijd).

Boek uw huidige polis over

Heeft u een polis waarvan de inleg belegd wordt? Bijvoorbeeld voor de studie van uw kind of gewoon, om later wat meer geld te hebben? Dan kunt u deze polis laten overboeken naar Brand New Day. Waarom zou u dat doen? Omdat onze kosten waarschijnlijk veel lager zijn.

Hoe werkt het?

U kunt uw polis zelf helemaal online overboeken. U vult de benodigde gegevens in en opent een rekening. Wij zeggen uw huidige polis op en boeken deze over.

Direct online uw polis overboeken
 • U vult de gegevens van uw polis in
 • U opent online een rekening
 • Wij zeggen uw huidige polis op
 • Wij boeken uw polis over

Gaat u overboeken? Houd dan rekening met de € 199 overboekkosten.
Stap over in mei en betaal slechts € 49 overstapkosten.

Direct overboeken

Hoe groeit uw geld?

Door te beleggen. U kunt kiezen uit verschillende obligatie- en aandelenfondsen. Allemaal indexfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welk fonds belegd wordt. En u zit nergens aan vast: u kunt altijd switchen tussen alle fondsen. Gratis, dus zonder aan- en verkoopkosten.

 • Indexbeleggen
 • Keuze uit diverse obligatie- en aandelenfondsen
 • Gratis switchen zonder aan- of verkoopkosten

De beleggingsfondsen

Als u de rekening opent, belegt u standaard in het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen). Wilt u liever een ander fonds? Geen probleem. Zodra de rekening geopend is, kunt u onbeperkt en kosteloos (dus zonder transactiekosten) switchen tussen alle fondsen.

Het BND Euro Obligatie Indexfonds

Dit fonds belegt in 2 indexfondsen van Vanguard: 50% in het Vanguard Euro Government Bond Index Fund (ongeveer 700 staatsobligaties van diverse Eurolanden) en 50% in het Vanguard SRI Euro Investment Grade Bond Index Fund (ongeveer 2.200 wereldwijd gespreide maar in euro genoteerde bedrijfs- en andere niet-staatsobligaties). U betaalt uiteraard géén dubbele beheerkosten.

Het BND Wereld Indexfonds Hedged

Dit fonds belegt 100% in het Vanguard FTSE Developed World II CCF (euro hedged). Hiermee belegt u in de ongeveer 2.100 grootste beursgenoteerde bedrijven. Deze aandelen zijn in 24 landen in Europa, Noord Amerika en Azië / Pacific genoteerd. Omdat niet alle aandelen in euro’s zijn genoteerd, wordt het valutarisico afgedekt. U betaalt uiteraard géén dubbele beheerkosten. Door de fiscale structuur van het fonds kunt u ál het ontvangen dividend herbeleggen. Dit levert u in vergelijking met de meeste fondsen zo’n 0.4% extra rendement op.

De beleggingsfondsen

Standaard
bij openen rekening
Beheerkosten (TER)
Obligatie­fonds  BND Euro Obligatie Indexfonds 0,59%
Aandelen­fonds  BND Wereld Indexfonds Hedged 0,59%
Optioneel
als u klant bent
Beheerkosten (TER)
Obligatie­fondsen  BND Euro Obligatie Indexfonds 0,59%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Kort 0,50%
  BND Euro Staatsobligatiefonds Kort Inflatie 0,50%
Aandelen­fondsen  BND Wereld Indexfonds Hedged 0,59%
  BND Wereld Indexfonds Unhedged 0,59%
  BND Duurzaam Wereld Indexfonds 0,63%
  BND Small Cap Wereld Indexfonds 0,68%
  BND Emerging Markets Indexfonds 0,70%

De rendementen

Hoe was het rendement? Dat ziet u hiernaasthieronder per standaardprofiel: het rendement vanaf onze start in 2010 tot en met het derde kwartaal van 2016. En in de onderste rij ziet u het gemiddelde rendement per jaar over die hele periode. U bepaalt zelf welk percentage in aandelen en obligaties wordt belegd en kunt dus afwijken van deze profielen. En natuurlijk kunt u ook voor andere beleggingsfondsen kiezen dan de standaardfondsen (gratis, zonder transactiekosten).

 

De netto rendementen per profiel

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst. .

Lifecyclebeleggen: wij beleggen voor u

Het zou zuur zijn als vlak voor de einddatum de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Weg geld. Dat risico is te groot. Daarom kunt u bij het openen van een rekening kiezen voor ‘lifecyclebeleggen’. Lifecyclebeleggen houdt in dat als u dichter bij de einddatum komt, u steeds veiliger gaat beleggen (lees: meer obligaties, minder aandelen). Dit voeren wij dan voor u uit. Kosteloos. U heeft er geen omkijken naar. Wilt u het niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen gewoon uitzetten. Dit lifecyclebeleggen werkt trouwens alleen als u een verwachte einddatum invult. Vult u geen einddatum in? Dan is lifecyclebeleggen niet mogelijk.

Hoe werkt het?

U kiest zelf welk deel van uw geld wordt belegd in obligaties en aandelen. Tot 10 jaar voor de einddatum doen wij niets. Vanaf dat moment zorgen wij dat u voor minimaal 55% in obligaties belegt (als u al 55% of meer in obligaties belegt, gebeurt er niets). En elk jaar daarop stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt u 1 jaar voor de einddatum voor 100% in obligaties. U betaalt hier géén transactie- of andere kosten voor.

 

Indexbeleggen

Indexbeleggen: dikke kans op méér rendement

Banken en verzekeraars adviseren u bijna altijd hun eigen huisfondsen. Dat is best gek. Want op termijn behaalt ruim 80% van die huisfondsen een (heel erg) fors lager rendement dan de index die ze volgen. Dat weten die banken en verzekeraars ook wel. Want dat weet iedereen. Alleen adviseren zij u die fondsen toch. Want door de hoge (verborgen) kosten verdienen ze er lekker veel aan. Maar voor uw vermogen zijn die fondsen niet goed. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen aan.

Rekening houden met risico’s

Uw beleggingsrekening is meer dan een simpele beleggingsrekening met wat fondsen. Want standaard wordt het valutarisico afgedekt en wordt aan lifecyclebeleggen gedaan. En optioneel kunt u ervoor kiezen om met inflatie geïndexeerde obligaties rekening te houden met het risico van onverwacht stijgende inflatie.

Naam Bescherming Standaard Kosten
Tegen schommelingen in valutakoersen Ja Kosteloos
Tegen een beurscrash vlak voor uw pensioen Ja Kosteloos
Tegen een stijgende inflatie Nee, optioneel Kosteloos

Bescherming aanpassen

Wij vinden het verstandig om het valutarisico af te dekken en aan lifecyclebeleggen te doen. Wilt u dit niet? Als u de rekening geopend hebt, kunt u zelf kiezen met welk van de 3 risico’s u rekening wilt houden. U kunt kosteloos uw eigen keuzes maken.

Een beleggingsrekening openen: hoe werkt het?

U kunt direct een beleggingsrekening openen, of eerst een berekening maken.

Eerst een berekening maken
 • Wat wilt u inleggen?
 • Hoeveel risico wilt u nemen?
 • Hoeveel geld heeft u later als het mee- of tegenzit?
Een beleggingsrekening openen
 • Direct uw beleggingsrekening openen
 • Direct online inzicht in uw rekening

Géén verplichtingen

 • Storten wat u wilt
 • Niets storten mag ook
 • Geen saldo? Geen kosten