Verdient u meer dan € 100.000 bruto per jaar?

Dan bouwt u over uw salaris boven de € 100.000 geen pensioen op via uw werkgever.
Met de Vrij Vermogen Pensioenrekening regelt u het zelf!

Open nu uw Vrij Vermogen Pensioenrekeningrekening

Wat is de Vrij Vermogen Pensioenrekening?

Om uw inkomen voor later in stand te houden, kunt u de Brand New Day Vrij Vermogen Pensioenrekening openen: dat is beleggen voor uw inkomen voor later, maar uw inleg betaalt u gewoon uit uw netto inkomen. De Vrij Vermogen Pensioenrekening is een box 3 beleggingsrekening waar u over het opgebouwde vermogen eventueel vermogenrendementsheffing betaalt. Dit heeft u als voordeel dat u het geld altijd tot uw beschikking heeft en flexibel kunt opbouwen. Met de voordelen van Brand New Day: lage kosten, wereldwijd gespreid beleggen en altijd inzicht in uw opbouw.

Lage kosten

Hoge kosten eten uw vermogen op. En niet zo’n beetje ook. Elk jaar een procent minder kosten, dat scheelt op lange termijn enorm. De kosten van Brand New Day zijn laag. Heel erg laag. En daardoor bouwt u veel meer vermogen op.

Minder kosten, meer pensioen

Brand New Day
kosten 0,61%
Concur­rent 1
kosten 1,50%
Concur­rent 2
kosten 2,50%
Concur­rent 3
kosten 3,50%

De kleine lettertjes: Eénmalige storting van € 10.000, 50% BND Wereld Indexfonds Hedged, 50% BND Euro Obligatie Indexfonds, looptijd van 30 jaar, geen automatische risicoafbouw en tussentijdse herbalancering. Bovenstaande berekening is een indicatie en geen garantie of zekerheid. U kunt er geen rechten aan ontlenen. .

Indexbeleggen

Om uw geld te laten groeien, kunt u uit verschillende indexfondsen kiezen. Indexbeleggen is niet alleen goedkoop, maar ook zeer effectief. Want zo’n 80% van de huisfondsen van uw bank of verzekeraar behaalt over een lange periode een (flink) lager rendement dan de index die ze proberen te verslaan. Dat komt vooral door de hoge (verborgen) kosten. Die fondsen zijn dus goed voor de bank, maar níet voor u. Daarom bieden wij u alleen maar indexfondsen.

 

Indexbeleggen

Zelf beleggingskeuzes maken

Bij Brand New Day groeit u geld door te beleggen. U kunt kiezen uit verschillende obligatiefondsen en aandelenfondsen. Allemaal indexfondsen. U bepaalt zelf welk deel van uw geld in welke fonds belegd wordt. En u zit nergens aan vast: u kunt altijd switchen tussen alle fondsen. Gratis, dus zonder aan- en verkoopkosten.

 • Indexbeleggen
 • Keuze uit diverse obligatie- en aandelenfondsen
 • Gratis switchen zonder aan- of verkoopkosten

Lifecyclebeleggen: wij beleggen voor 

Het zou zuur zijn als vlak voor de einddatum de beleggingen in rook opgaan door een crash op de beurs. Weg geld. Dat risico is te groot. Daarom kunt u bij het openen van een rekening kiezen voor ‘lifecyclebeleggen’. Lifecyclebeleggen houdt in dat als u dichter bij de einddatum komt, u steeds veiliger gaat beleggen (lees: meer obligaties, minder aandelen). Dit voeren wij dan voor u uit. Kosteloos. U heeft er geen omkijken naar. Wilt u het niet? Dan kunt u lifecyclebeleggen gewoon uitzetten.

Hoe werkt het?

U kiest zelf welk deel van uw geld wordt belegd in obligaties en aandelen. Tot 10 jaar voor de einddatum doen wij niets. Vanaf dat moment zorgen wij dat u voor minimaal 55% in obligaties belegt (als u al 55% of meer in obligaties belegt, gebeurt er niets). En elk jaar daarop stijgt het percentage obligaties met 5%. Zo belegt u 1 jaar voor de einddatum voor 100% in obligaties. U betaalt hier géén transactie- of andere kosten voor.

De rendementen

Hoe was het rendement? Dat ziet u hiernaasthieronder per standaardprofiel: het rendement vanaf 2012 tot en met het derde kwartaal van 2017. En in de onderste rij ziet u het gemiddelde rendement per jaar over die hele periode. U bepaalt zelf welk percentage in aandelen en obligaties wordt belegd en kunt dus afwijken van deze profielen.

 

De netto rendementen per profiel

Profiel Zeer offensief Offensief Neutraal Defensief Zeer defensief

De kleine lettertjes: Rendementen per profiel van de standaardfondsen: het BND Wereld Indexfonds (aandelen, tot en met 25 februari 2016) en het BND Wereld Indexfonds Hedged (aandelen, vanaf 26 februari 2016) en het Euro Staatsobligatiefonds Kort (obligaties, tot en met 31 maart 2014) en het BND Euro Obligatie Indexfonds (obligaties, vanaf 1 april 2014), ná aftrek van beheerkosten en met jaarlijks herbalanceren op 31 december. Rendementen uit het verleden bieden géén garantie voor de toekomst. .

 

Online inzicht

Online uw geld in de gaten houden

Hoe staat uw geld ervoor? Dat kunt u online allemaal volgen.

 • Wat is de huidige waarde?
 • Hoeveel geld heeft u naar verwachting op de einddatum?
 • Hoeveel heeft u al gestort? En wat is het rendement?
 • Hoe hebben de fondsen gepresteerd?
 • En hoeveel bedragen de kosten dit jaar?

Géén verplichtingen

De Vrij Vermogen Pensioenrekening kent geen verplichtingen. U bepaalt zelf hoeveel u stort. U mag altijd meer storten. Of minder. Of niets meer. U zit ook niet vast aan een contract. Bent u niet tevreden? Dan boeken wij uw geld kosteloos, dus zonder verkoop- of administratiekosten, over naar een andere aanbieder. En u betaalt géén rekeningkosten. Staat er niets op uw rekening? Dan betaalt u ook geen kosten.

 • Géén verplichting om geld te storten
 • Géén contract
 • Géén geld op de rekening?
  Geen kosten!